(+31) 040 808 00 06 (bereikbaar van 09:00 tot 17:00) info@goedkoopegaliseren.nl

Vloerbedekking verwijderen

Dé vakspecialist voor het verwijderen van alle soorten vloerbedekking 

Gelijmde vloerbedekking verwijderen? Voor ons is niets te gek!

Vloerbedekking verwijderen is één van die doe-het-zelf klussen die altijd flink wordt onderschat. Het kost vaak veel meer tijd dan vooraf wordt ingeschat en het eindresultaat van uw eigen vloerbedekking verwijderen is lang niet altijd tevredenstellend.

Om er zeker van te zijn dat de ondergrond geschikt is om de nieuwe vloerbedekking netjes te leggen moet er vaak voor het tapijtlijm verwijderen alsnog professionele hulp worden ingehuurd. Vloerbedekking lijm verwijderen brengt ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee.

Het is namelijk zwaar werk met kans op blessures en je krijgt te maken met gevaarlijke chemische producten. In plaats van vloerbedekking verwijderen zelf aan te pakken kun je over het algemeen beter professionals inhuren.

Wanneer moet u de vloerbedekking verwijderen?

Van een goede vloerbedekking hebt u jarenlang plezier. Het komt daardoor vrij weinig voor dat u in uw eigen huis vloerbedekking moet verwijderen. Dat is alleen het geval wanneer uw vloerbedekking na jaren gebruik versleten is of als één van de huisgenoten allergisch is voor de hierin verwerkte stoffen.

Vloerbedekking verwijderen in een huurwoning

Als u een woning huurt kan een vloerbedekking verwijderen wel nodig zijn. Wanneer u deze namelijk niet kunt doorverkopen of weggeven aan de volgende huurder bent u doorgaans verplicht de woning kaal op te leveren, egaliseren met egaline is daarentegen niet altijd nodig. 

Een van de eerste klussen in een nieuwe woning

Als u een bestaande woning hebt gekocht is de vloerbedekking verwijderen vaak één van de eerste klussen die wordt uitgevoerd. Voordat u in de woning trekt wilt u deze natuurlijk het liefst eerst helemaal in orde maken. Dat betekent renoveren en helemaal opnieuw stofferen. Alle oude inrichting moet worden verwijderd.

Bij oude huizen kan vloerbedekking verwijderen voor veel problemen zorgen. Tapijt, tegels of parket zijn daar vaak volledig vastgelijmd. Daarbovenop zijn de lijmsoorten die vroeger werden gebruikt in de meeste gevallen gevaarlijk voor de gezondheid.

Zelf aan de slag? Neem ruimschoots de tijd om uw huidige bedekking te analyseren en voldoende hulptroepen in te schakelen om de klus op de juiste manier te klaren en uw gezondheid te waarborgen

De moeilijkheidsgraad van verschillende soorten vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking verwijderen, de benodigde tijd en mate van kennis is voor een groot deel afhankelijk van het type bedekking. Ook de bevestigingsmethode speelt een grote rol.

Zo wordt laminaat meestal zwevend gelegd, deze is dan ook met weinig moeite weg te verwijderen. Er bestaan ook leg methoden waarbij het tapijt niet volledig wordt verlijmd. Het tapijt zit dan op slechts enkele plekken vast aan de vloer, ook dan valt het verwijderen van de vloerbedekking erg mee.

De echte problemen die zich voordoen tijdens vloerbedekking verwijderen komen tevoorschijn bij bedekkingen die volledig zijn verlijmd met het oppervlak. Ook het materiaal waarvan de vloer is gemaakt speelt een grote rol.

Wij van Goedkoop Egaliseren hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van alles soorten vloerbedekking. Een prijsopgave ontvangen voor de verwijdering van uw eigen bekleding? Neem direct contact met ons op voor alle mogelijkheden en tarieven.

Parket verwijderen

Het hout van een oude parketvloer verwijderen is relatief eenvoudig en vraagt minder kennis dan andere bedekkingen. Vooral bij de oudere vloeren zit het hout meestal niet vreselijk vast. Als eenmaal een begin is gemaakt komt de rest vrij gemakkelijk los.

De lijmresten die op de vloer achterblijven zijn echter een stuk moeilijker weg te krijgen. Het hangt van het soort lijm af hoe je dit het beste kunt aanpakken. Helaas is het laten zitten van de lijm geen optie, hierdoor loop je namelijk het risico dat je nieuwe vloerbedekking niet mooi vlak komt te liggen. Daarnaast bestaan er ook de nodige gezondheidsrisico’s.

Linoleum en vinyl verwijderen

Bij een linoleumvloer verwijderen is voorzichtigheid geboden. Deze soort vloeren zitten vaak erg goed vastgelijmd en daardoor vrijwel altijd een zware klus om dit vloertype los te krijgen.

Afhankelijk van de staat kunnen er telkens kleine stukjes afbreken. Vooral bij oude vinylvloeren kan dat gemakkelijk gebeuren. Linoleum kan daarnaast ook gezondheidsschade veroorzaken.

Bij de meeste oude linoleumvloeren werd vroeger asbest verwerkt, wanneer u zelf stukken van de vloer los trekt komen er kleine vezels asbest vrij. Inademen van deze vezels kunnen ervoor zorgen dat u last van uw longen krijgt. Draag daarom wij bij het verwijderen van een linoleumvloer altijd een stofmasker.

Vast tapijt verwijderen

Bij het verwijderen van vast tapijt is het voornamelijk belangrijk dat de juiste gereedschappen worden gebruikt. Een vast tapijt verwijderen gaat het beste wanneer deze vooraf in smalle stroken te snijden. 

Doe-het-zelvers doen het vaak met een cirkelzaag maar zijn niet op de hoogte van de risico’s. De tapijtdraden grijpen zich gemakkelijk vast in de zaag. Ongelukken liggen dan ook op de loer!

Met onze professionele tapijtsnijder wordt het verwijderen van tapijt en bijbehorende lijmlaag op een snelle en veilige manier uitgevoerd. Deze machines pellen het tapijt als het ware van de vloer, u kunt dit het beste vergelijken met het pellen van een sinaasappel.

Lijmresten vloerbedekking verwijderen

Wanneer het is gelukt om het parket, vinyl, linoleum of het vaste tapijt van de vloer te verwijderen komt het zwaarste deel van de klus: de lijmresten verwijderen. Hoe we dit doen hangt af van de ondergrond.

De lijmresten van vloerbedekking verwijderen bij een betonnen vloer gebeurt doorgaans door de de lijm op te lossen. Afhankelijk van de gebruikte lijm kunt u de lijmresten vloerbedekking verwijderen beton doen met water of met een chemisch oplosmiddel. Wij zullen dit keurig voor u uitzoeken.

Vloerbedekking lijm verwijderen van de houten vloer 

Vloerbedekking lijm verwijderen van een houten vloer is gemakkelijker dan de gelijmde vloerbedekking verwijderen van een betonvloer. Net als bij een betonvloer kiezen we er vaak voor om de lijm op te lossen en de gelijmde vloerbedekking met een machine weg te halen.

Dezelfde gloednieuwe vloer

Hebt u een houten vloer? Laat deze opschuren en behandelen met coating om een gloednieuwe vloer te creëren. Een groot deel van de lijm verdwijnt waardoor een vlak oppervlak ontstaat. Eventuele oneffenheden worden vervolgens opvullen met hoogwaardig vulmiddel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op! 

Na deze behandeling is de houten vloer weer prima geschikt als basis voor nieuwe vloerbedekking. Bij het schuren van de vloer moet je een stofmasker dragen, het stof van de lijm kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat kost tapijt verwijderen door deskundigen

Het is inmiddels duidelijk dat het tapijt verwijderen uit een oude woning een tijdrovende en zware klus is. Goedkoop Egaliseren neemt dit werk graag voor u uit handen.

Door onze jarenlange ervaring in vloerbedekking verwijderen en het gebruik van het juiste gereedschap kunnen we uw klus binnen een mum van tijd klaren. In vergelijking met uw eigen benodigde tijd voor de verwijdering vallen de kosten in het niet.

 • De kosten van tapijt verwijderen liggen relatief laag. Losliggende vloerbedekking verwijderen kost circa 3 euro per vierkante meter.
 • Iets duurder is het met 5 euro per vierkante meter om vastgelijmde vloerbedekking verwijderen. De bedekking wordt dan ook afgevoerd.
 • Tapijtlijm verwijderen en tegellijm verwijderen kost gemiddeld 4 euro per vierkante meter. 

Is oude vloerbedekking verwijderen wel echt nodig?

Als er sprake is van een hardnekkig vastgelijmde vloerbedekking dan is de verleiding groot om de oude vloerbedekking toch te laten liggen. In eerste instantie lijkt dat wellicht een goed idee, vooral als u een houten vloer of laminaat wil laten leggen.

Maar de oude vloerbedekking laten liggen is niet handig, hierdoor stevent u af op veel andere (hoog kostende) werkzaamheden. Als u een nieuwe vloer op de oude legt moeten immers alle deuren worden ingekort. Ook alle plinten moeten worden verplaatst.

Omdat de kans groot is dat hierbij schade ontstaat kunt u toch beter kiezen voor de verlijmde vloerbedekking verwijderen.

Stappenplan en gereedschap vloerbedekking verwijderen

In het de bovenstaande tekst hebt kennis gemaakt met de verschillende obstakels die wij vaak tegenkomen bij het vloerbedekking verwijderen. Als u zelf liever niet aan zo’n grote en zware klus wil beginnen kunt u ons daar natuurlijk voor inhuren.

We beschikken over de juiste gereedschappen voor vloerbedekking verwijderen en kunnen daardoor het tapijt, laminaat, tegels en vele andere bedekkingen veel sneller verwijderen. Nieuwsgierig? Neem direct contact op en wij zullen u snel op de hoogte brengen van alle mogelijkheden en tarieven.

Stappenplan vloerbedekking verwijderen

Voor degenen die het vloerbedekking verwijderen toch zelf ter hand willen nemen volgt hier een stappenplan. Houd rekening met het feit dat we in de volgende stappen spreken over een stoffen tapijt. De stappen kunnen anders zijn afhankelijk van de te verwijderen bedekking.

 1.  De vloerbedekking dient in smalle stroken gesneden te worden. Dit kan met een scherp mes, een op diepte instelbare cirkelzaag of een speciale tapijtsnijmachine.
 2. Verwijder de stoffen stroken tapijt één voor één.
 3. Smeer de vloer in met een afbijtmiddel of water en laat dit minimaal een uur intrekken om de lijmresten zacht te maken.
 4. Verwijder met behulp van een scherp plamuurmes de lijmresten.
 5. Schuur de ondervloer op.
 6. Vul beschadigingen op voor een vlakke ondergrond.

Let op! Bovenstaand stappenplan kan afwijken van de methode die wij hanteren op uw vloer. Door onze jarenlange ervaring weten we precies welk middelen te gebruiken en welke juist NIET. Daarnaast zitten er gezondheidsrisico’s verbonden aan deze werkzaamheden, oude lijmsoorten bevatten schadelijke stoffen.

Gereedschap voor verwijderen van vloerbedekking

Toch zelf aan de slag? Voordat u begint met vloerbedekking verwijderen moet al het benodigde gereedschap worden klaargelegd. Daarmee voorkom je dat je halverwege nog naar de winkel moet om ontbrekende benodigdheden aan te schaffen.

Het volgende gereedschap heb je nodig:

 • Afbijtmiddel voor bruine lijm
 • Emmer warm water voor witte lijm
 • Scherp mes
 • Schroevendraaier
 • Mondkapjes
 • Handschoenen
 • Schuursponsjes
 • Verfkrabber of een scherp plamuurmes.

 Geen tijd, zin of kennis om uw eigen vloerbedekking te verwijderen? Wij van Goedkoop Egaliseren nemen het graag van u over. Neem direct contact met ons op voor alle mogelijkheden, tarief- en adviezen.

Welke lijm is er gebruikt?

Bij het verlijmen van vloerbedekking zijn in het verleden drie soorten lijm gebruikt. Het is handig als je weet welke soort er bij u is gebruikt, zo kunt u de juiste oplosmiddelen kiezen. Gelukkig zijn de verschillende soorten lijm vrij goed herkenbaar.

Als u een witte lijm hebt is de kans groot dat het gaat om een lijm op waterbasis. Deze kunnen wij gemakkelijk verwijderen met lauw water. Deze witte lijm wordt pas een jaar of twintig gebruikt. U vindt het meestal terug in wat nieuwere woningen.

Bij lijm met een andere kleur wordt vaak een ander oplosmiddel gebruikt dan water. Op het internet wordt veel gesproken over een afbijtmiddel van HG of Cola. Maar er bestaat ook speciale krachtige vloerlijmverwijderaar die de klus sneller klaart. Tijdens onze werkzaamheden houden we rekening met voldoende ventilatie, hier hoeft u zich geen druk om te maken.

Een grijze of bruine laag lijm duidt meestal op kit als lijmlaag. Dit materiaal werd vroeger erg veel gebruikt bij het verlijmen van vloerbedekking op trappen. Kit lost niet op in water of oplosmiddel. Het moet met gereedschap van de ondergrond worden los gestoken. Dat vaak is zwaar werk en kost veel tijd.

Vloerbedekking lijmresten trap verwijderen

Het is volstrekt begrijpelijk dat er vroeger extreem sterke lijmsoorten werden gebruikt om de vloerbedekking op de trap te bevestigen. Daarmee was de kans immers erg klein dat het tapijt losraakte, zodat er geen ongelukken konden gebeuren.

Maar als u de vastgelijmde vloerbedekking wilt verwijderen is dat een enorme klus. Het tapijt van de trap verwijderen is bijna onmogelijk omdat het simpelweg moeilijk is los te trekken van de traptreden.

Als dat toch is gelukt blijven er vaak vastzittende dikke brokken lijm achter. Vooral het lijmresten trap verwijderen is een waar monnikenwerk. Dit moet vrijwel geheel met de hand gebeuren, omdat op traptreden helaas niet met grote machines gewerkt kan worden.

Tips voor trapbekleding verwijderen

Voordat we beginnen met de vloerbedekking van de trap te verwijderen gaan we achterhalen met welk soort lijm de vloerbedekking is gelijmd.

Als dit is gebeurt met een witte lijm beginnen we door trap kletsnat te maken. Witte lijm lost meestal op in water, dus de kans is groot dat het tapijt hierna vrij gemakkelijk los laat. Een vrij eenvoudige en niet veel kostende klus!

Als er sprake is van een bruin gekleurde lijm proberen we op een onzichtbare plek of de lijm zacht wordt met tapijtslijmoplosmiddel. Wanneer dit werkt kunnen we starten met de totale trap behandeling om alle lijmresten trap verwijderen. Werkt dit niet? Geen paniek, we gaan met messen en schuurmiddel aan de slag om de trap perfect vlak te maken voor een eventuele nieuwe bedekking!

Het werk afstemmen op de nieuwe trapbedekking

Het hangt een beetje af van de manier hoe de trap er uiteindelijk uit moet komen te zien tot welk niveau je het lijmresten trap verwijderen behandeld moeten worden. Wilt u de trap te schilderen? Een vrij tijdrovend klusje die u graag wil uitbesteden, dat kunnen we u verzekeren. Alle lijmresten van de trap verwijderen is lastig, tijdrovend en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee.

Na de behandeling worden eventuele oneffenheden opgevuld en gladgeschuurd. Met een sterke verflaag ben je voorzien van een gloednieuwe en prachtig uitziende trap. 

Als uw de trap opnieuw wil bekleden met vloerbedekking, laminaat of een andere toplaag moet u ook de trap vloerbedekking verwijderen, maar hoeft de oude lijm minder grondig te worden verwijderd.

In dat geval is het niet zo erg als niet alle lijm van trap verwijderen lukt. Het is wel noodzakelijk dat de trap goed vlak wordt geschuurd. Dit is nodig om de nieuwe toplaag goed vast te kunnen zetten. Als er oneffenheden overblijven gaat de trap kraken en kan de toplaag na verloop van tijd barsten of loslaten. Dit kan weer leiden tot gevaarlijke situaties.

Kosten van vloerbedekking verwijderen trap

Veel mensen kiezen ervoor om voor de vloerbedekking trap verwijderen een professioneel bedrijf in te huren. Omdat dit erg intensief werk is, is vloerbedekking trap verwijderen duurder per vierkante meter dan vloerbedekking verwijderen.

Wat het precies kost hangt af van de lijm die vroeger is gebruikt om de vloerbedekking op de trap vast te lijmen. Bij traptreden is het erg lastig om met prijzen per vierkante meter te werken. Want hoe groot is een traptrede? Daarom wordt voor gelijmde vloerbedekking van trap verwijderen gewerkt met prijzen per complete trap.

 • Vloerbedekking verwijderen van een trap waarbij een middelzware lijmsoort is gebruikt kost 150 – 250 euro per trap.
 • Bij een trap met een zware lijmsoort, zoals een kit, moet je rekenen op een prijs van 250 – 350 euro per trap.

Een professioneel bedrijf zoals ons kan een trap in ongeveer een halve tot een hele dag helemaal schoon krijgen. Dat is veel sneller dan dat u het zelf zou doen. Handel daarom zoals de meeste mensen die opzien tegen de vloerbedekking van de trap verwijderen en vraag direct een offerte op!

Gelijmde vloerbedekking laten verwijderen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

}

Snel beton egaliseren

Door het gebruik van specialistische machines kunnen wij snel alle soorten vloerbedekkingen en lijm verwijderen.

Z

Hoge betrouwbaarheid

Door onze machines en jarenlange ervaring weten we zeker dat we ook uw klus kunnen klaren.

20 + jaar ervaring

Ons team beschikt over meer dan 20 jaar ervaring en is uitermate gespecialiseerd in het verwijderen van bedekkingen.

Goedkoopste aanbod

Goedkoop Egaliseren staat voor een hoogwaardige dienstverlening tegen een goedkoop tarief. 

Vloerbedekking verwijderen van trap? Laat deze tijdrovende en vermoeiende klus aan ons over!

Wat kost tapijt verwijderen door deskundigen?

Het is inmiddels duidelijk dat tapijt verwijderen uit een oude woning een tijdrovende en zware klus is. Gespecialiseerde bedrijven, zoals wij, kunnen u dat werk uit handen nemen. Wij tellen een jarenlange ervaring met vloerbedekking verwijderen. Daarnaast beschikken we over het juiste gereedschap en klaren we de klus in een fractie van de tijd die jij zelf kwijt bent.

Losliggende vloerbedekking verwijderen kost circa 3 euro per vierkante meter. Iets duurder is het met 5 euro per vierkante meter om vastgelijmde vloerbedekking verwijderen. Het tapijt wordt dan ook afgevoerd. Tapijtlijm verwijderen en tegellijm verwijderen kost gemiddeld 4 euro per vierkante meter. Houdt daarnaast altijd in uw achterhoofd dat er gezondheidsrisico’s gepaard gaan tijdens dit proces.

Is oude vloerbedekking verwijderen wel echt nodig?

Als er sprake is van hardnekkig vastgelijmde vloerbedekking is de verleiding groot om de oude vloerbedekking toch te laten liggen. In eerste instantie lijkt dat een goed idee, vooral als u een houten vloer of laminaat wil laten leggen.

Maar de oude vloerbedekking laten liggen is niet handig, hierdoor krijgt u te maken met veel andere werkzaamheden. Als u een nieuwe vloer op de oude legt moeten immers alle deuren worden ingekort. Ook alle plinten moeten worden verplaatst. Omdat de kans groot is dat hierbij schade ontstaat kun je toch beter kiezen voor de verlijmde vloerbedekking verwijderen. 

Vloerbedekking verwijderen?

Laat uw vloerbedekking professioneel verwijderen door Goedkoop Egaliseren. Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Voordelen Goedkoop Egaliseren

Meer dan 20 jaar ervaring
Beste prijs/kwaliteit verhouding
Snelle dienstverlening
 Professionele en veilige apparatuur
Vrijblijvende prijs/offerte aanvraag

Recente projecten

Na meer dan 20 jaar ervaring heeft Goedkoop Egaliseren een grote verscheidenheid aan projecten opgebouwd. Deze projecten waren vooral gefocust op de egalisatie en verdere vloerenservice.

trapbedekking verwijderen

PMC Utrecht

De vloeren werden door ICM in December als startsein geëgaliseerd en zijn ten slotte per ruimte afgewerkt met Gerflor Mipolam vloersystemen, inclusief de holle plintafwerking en 3D hoeken

vloerbedekking lijmresten trap verwijderen

Zorgvilla Dalia Venlo

Dalia Venlo is vandaag de dag omgetoverd tot 25 prachtige zorgvilla’s. Hierbij zijn wij de uitdaging aangegaan om de slechte vloeren geheel uit te egaliseren om er vervolgens een mooie ICM PVC strook overheen te verlijmen.

gelijmde vloerbedekking verwijderen

The Wall

Voor dit project zijn we aan de slag gegaan met de Allura hongaarse punt van Forbo in de gangen. In de appartementen ligt de gewone Forbo Allura strook, beide in zwart uitgevoerd.

Showroom en werkgebied

Ons werk

Egaliseren Veldhoven

Egaliseren Eersel

Klantervaringen

“Snelle reactie, goede uitleg over de gang van zaken en een prima prijs! Jelle komt zijn afspraken na en het werk dat ze leveren ziet er keurig uit.”

Geschreven door: Peter Vlaats

“Wij zijn erg blij met het werk dat ze gemaakt hebben, onze vloer was een ramp ze hebben deze vloer weer glad gemaakt en er een mooie pvc strook op gelegd. Super werk!”

Geschreven door: Daan Janssen

“Na de prijs calculator gebruikt te hebben, zijn wij keurig gecontacteerd via telefoon. Hierop is een afspraak met ons gemaakt en hebben we uitleg gekregen over het werk, onze vloer is weer vlak en strak!”

Door: Maarten van den Brink

“Snelle jongens, leuke prijzen en ze gaan voor kwaliteit.”

Geschreven door: Gerard de Jonge

Direct een offerte aanvragen

Adres:

De Run 5136, 5503 LV, Veldhoven
KVK: 60106859
BTW: NL853768006B01

Telefonisch:

(+31) 040 808 00 06
Werkdagen van 09:00 tot 17:00

Contactgegevens

Goedkoopegaliseren.nl
De Run 5136, 5503 LV
Veldhoven
Tel: (+31) 040-8080006
info@goedkoopegaliseren.nl

egaline aanbrengen