(+31) 040 808 00 06 (bereikbaar van 09:00 tot 17:00) info@goedkoopegaliseren.nl
egaliseren van vloeren

Vloer egaliseren

Dé vakspecialist in vloeren egaliseren

Vloer laten egaliseren? Directe prijsberekening

Om een nieuwe vloerbedekking te kunnen plaatsen is uw vloer egaliseren een absolute noodzaak. Want u kunt nog zo’n dure topvloer kopen; als die op een ondervloer komt te liggen die niet goed vlak is, dan zult u dit altijd zien terugkomen op de topvloer. Dat is jammer als u veel geld hebt uitgegeven aan een mooie en kwalitatieve vloer.

Voor het egaliseren van vloeren maakt de oppervlakte grootte van de vloer niet uit. Onze vakmannen van Goedkoop Egaliseren zorgen ervoor dat uw vloer egalisatie perfect in orde komt.

Dat betekent dat uw vloer honderd procent vlak is na het vloer egaliseren. Wat kost egaliseren? Voor een globale prijsopgave kunt u gebruik maken van onze berekenaar. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Wat is egaliseren?

Een vloer laten egaliseren wil zeggen dat een vloer helemaal glad wordt gemaakt. De te egaliseren vloer wordt daarvoor overgoten met een laagje vloeibaar beton of een ander vloeibaar egalisatiemiddel.

Als gevolg daarvan lopen alle kleine oneffenheden in de vloer vol, zodat er geen gaatjes, scheurtjes of putjes meer zichtbaar zijn. Ook kleine glooiingen zullen door het egalisatiemiddel verdwijnen.

Het resultaat van een ondervloer egaliseren is een totaal vlak oppervlak, waar u elke vloerafwerking op kunt leggen. Door te betalen voor de vloer egaliseren kosten hebt u de garantie dat uw nieuwe topvloer er super strak uitziet.

De noodzaak van een vloer egaliseren

Een ondervloer, vooral als er al jarenlang een bedekking op heeft gelegen, zijn er altijd oneffenheden. Dat kan in de loop der tijd zijn ontstaan, of doordat er bij het verwijderen van de oude vloer beschadigingen zijn ontstaan.

Bij het verwijderen van vastgelijmd tapijt kan heel gemakkelijk schade ontstaan. Zonder egaliseren van de ondervloer kan de nieuwe vloerafwerking niet optimaal op de grond rusten. Als vervolgens over wordt gelopen zal er beweging ontstaan en kan de vloer gaan kraken.

Het uiteindelijk gevolg van het achterwege laten van de ondervloer egaliseren is dat de topvloer kan gaan scheuren of barsten. De vloer egaliseren kosten zijn altijd de moeite waard, je ziet het simpelweg altijd terug in de uiteindelijke vloerafwerking.

Voorbereidingen houten vloer egaliseren

Een houten vloer egaliseren kost de nodige voorbereidingen. Een van de redenen is dat het egalisatiemiddel dat wordt gebruikt vloeibaar is.

De houten vloer wordt allereerst waterdicht gemaakt, dit doen we door oneffenheden, zoals spijkers en splinters te verwijderen. Als er stukken hout los zetten wij deze met schroeven vast. Daarna wordt over de hele vloer een laag spaanplaat aangebracht.

Deze platen worden vervolgens dakpansgewijs aangebracht. Kieren en spleten worden gedicht met kit en als laatste wordt de hele vloer behandeld met primer. Die zorgt ervoor dat er tijdens het egaliseren geen vocht in het hout doordringt.

Voorbereidingen voor betonnen vloer

Ook een betonvloer moet worden geprepareerd voorafgaand aan het egaliseren van de betonvloer. Net als bij een houten vloer worden de beschadigingen en oneffenheden weggewerkt. Dat wordt gedaan met snelcement, dat binnen een paar minuten droog is.

Als de hele vloer vlak is wordt al het stof weggehaald. Daarna moet er ter voorbereiding een primer worden aangebracht. Die zorgt ervoor dat er geen sprake is van een al te grote zuiging tussen het beton en het egalisatiemiddel. Deze vloerprimer moet droog zijn wanneer we beginnen met de vloer egalisatie.

Vloer egaliseren als toplaag of als ondervloer

Uit ervaring wordt er vrijwel altijd automatisch vanuit gegaan dat een vloer laten egaliseren wordt gedaan ter voorbereiding van het leggen van een nieuwe toplaag. Daarom wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van cement als egalisatiemiddel.

Maar dat egalisatiemiddel kan ook dienen als toplaag. Dan hebt u dus helemaal geen parket, laminaat, tapijt of andere vloer meer nodig en zijn de vloer egalisatie kosten dus eigenlijk een besparing op de topvloer. Het is allemaal mogelijk bij Goedkoop Egaliseren.

U moet de vloer dan niet alleen egaliseren, maar daarnaast ook coaten. Dat zorgt voor een strakke betonlook. De vloer egaliseren en coaten kunt u beter niet zelf doen, want dat is behoorlijk lastig. Als u dit een interessante oplossing lijkt kunt u met de offerte berekenaar direct een prijsopgaaf berekenen.

Egaliseren vloer: uitbesteden of zelf doen?

In de bouwmarkt zijn alle producten en gereedschappen aanwezig waarmee een doe-het-zelver een vloer kan egaliseren. Er zijn ook wel handleidingen verkrijgbaar waar precies in staat hoe het egaliseren van een vloer precies werkt en wat de vloer egaliseren kosten zijn.

Wanneer je nog geen ervaring hebt met deze klus dan kan het al snel fout gaan. Dit betekent dat je opnieuw moet beginnen met uw vloer egaliseren. Als je nog nooit bezig bent geweest met vloeren egaliseren kun je dit beter uitbesteden.

Vanwege de kosten van een vloer egaliseren hoef je het niet te laten, want een vloer laten egaliseren is niet zo duur. Wat de exacte vloer egaliseren kosten zijn kun je berekenen via de offerte berekenaar.

Hoe gaat een vloer egaliseren precies in zijn werk?

Een vloer egaliseren is technisch niet bijzonder moeilijk. Wat het lastig maakt zijn de vele mogelijkheden die er in het werk mogelijk zijn. Denk daarbij aan het soort egalisatie middel dat moet worden gebruikt.

Dit heeft namelijk te maken met de stijfheid van de ondervloer en met de toplaag waarvoor wordt gekozen. Daarnaast is de laagdikte van het egalisatiemiddel van groot belang.

Het is een kwestie van ervaring om daarin de beste keuzes te maken. Daarom wordt er door professionele vloerenfabrikanten vaak op aangedrongen om het egaliseren niet zelf te doen, maar uit handen te geven aan specialisten.

De stappen

  1. Ter voorbereiding van het egaliseren vloer wordt de ondervloer voorbereid. Dat wil zeggen gaten dichten, kitten, egaliseren en tenslotte een vloerprimer aanbrengen. Daarna wordt de egalisatiemortel ofwel het egalisatiemiddel aangemaakt. Dat gebeurt in een metselkuip met behulp van een mixer.
  2. Het mengsel wordt aangemaakt volgens de gebruiksaanwijzingen. Vervolgens ontstaat er een vloeibaar middel zonder klonten, dat ongeveer 15 minuten kan worden verwerkt. De mortel wordt in banen over de ondervloer gegoten.
  3. Met een spatel wordt het over de ondervloer vloervolgend verdeeld. Grote ruimtes kunt u het beste met twee personen egaliseren. De mortel droogt met een snelheid van 1 millimeter dikte per 24 uur.

Soorten egalisatie middel

Van oudsher werd voor de vloer egaliseren en terras egaliseren vrijwel altijd een speciaal soort cement gebruikt. Door de opkomst van toevoegingen als kunsthars zijn er nieuwe producten ontstaan, die minder snel barsten of scheuren.

Egaline is daar een voorbeeld van. Dat is een middel dat steeds vaker wordt gebruikt voor egaliseren vloer. Er zijn allerlei varianten van het product verkrijgbaar, elk met zijn eigen specifieke toepassing.

Egaline kan worden gebruikt voor het ondervloer egaliseren van diverse materialen. Het kan op beton, tegels en hout worden gebruikt. De enige voorwaarde is dat de ondervloer eerst waterdicht wordt gemaakt.

Soorten vloerafwerking

Eigenlijk kan elke vloerafwerking worden gebruikt na een vloer egalisatie. U kunt de vloer egaliseren voor laminaat, hout, tegels en vloerbedekking. Maar er zijn ook wat meer exotische vloerafwerkingen mogelijk.

Denk eens aan vloer van bamboe, een betonvloer, een gietvloer, natuursteen, parket, plavuizen, linoleum, pvc, grint, etc. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken of u kunt de vloerafwerking wel toepassen op een egalisatie vloer.

Voor sommige soorten vloerafwerking worden wel eisen gesteld aan de ondervloer. Voor het beste resultaat kunt u het egaliseren daarom beter uitbesteden aan professionals. De vloer egaliseren kosten zijn dat meer dan waard.

Professioneel uw ondervloer laten egaliseren? Breng de vloer egaliseren prijs direct in kaart!

}

Snel beton egaliseren

Door het gebruik van specialistische machines kunnen wij snel uw ruwe vloer egaliseren.

Z

Hoge betrouwbaarheid

Door onze machines en jarenlange ervaring weten we zeker dat we ook uw klus kunnen klaren.

20 + jaar ervaring

Ons team beschikt over meer dan 20 jaar ervaring en is uitermate gespecialiseerd in alle type vloeren egaliseren.

Goedkoopste aanbod

Goedkoop Egaliseren staat voor een hoogwaardige dienstverlening tegen een goedkoop tarief. 

kosten vloer egaliseren

Vloer egaliseren voor een vlakke ondervloer?

Vloer laten egaliseren kosten

Bent u op zoek naar de kosten vloer egaliseren per m2? Door middel van de offerte berekenaar zijn de egaliseer kosten gemakkelijk en snel in kaart te brengen. Na het invullen ontvangt u direct een prijsopgaaf.

Hebt u meer wensen zoals bijvoorbeeld het leggen van de nieuwe bedekking of juist het verwijderen van de huidige dekking? Neem gerust contact met ons op voor al uw wensen. U kunt spoedig een reactie verwachten.

Iedere ondervloer is anders

Speciale vragen, zoals wat kost een vloer egaliseren per m2 is bij ieder project verschillend. Toch is er wel een richtlijn te geven van de vloer egaliseren kosten.

  • De kosten vloer egaliseren met een laagdikte tot 2 millimeter kost circa € 12,50 per vierkante meter.

Wij raden het u ook aan om de voorbereidende werkzaamheden uit te besteden, hierbij moet u over het algemeen rekening houden met de volgende kosten:

  • Losliggende vloerbedekking verwijderen: 1 – 4 euro per vierkante meter.
  • Gelijmde vloerbedekking: 4 – 9 euro per vierkante meter.
  • Zwaar gelijmde vloerbedekking: kost 9 – 12 euro per vierkante meter.

Meer informatie over vloerbedekking verwijderen? Druk dan snel op de link voor alle informatie, prijzen en voordelen!

Offerte voor maatwerk prijs vloer egaliseren

Een duidelijk antwoord over de vloer egaliseren kosten ontvangt u als u voor uw situatie een gratis offerte laat opmaken. Voor het berekenen van de egaliseren vloer kosten hoeft u niet met vierkante meters te rekenen.

U kunt in de offerte berekenaar visueel weer geven hoe de huidige situatie op moment gesteld is, veel mensen vinden het namelijk lastig om de huidige situatie in tekst te omschrijven.

Door op deze manier een offerte aan te vragen weet u ook zeker dat er met deskundigheid naar uw klus wordt gekeken. Hierdoor wordt uw ondervloer op de best mogelijke manier geëgaliseerd.

vloer-egaliseren

Vloer laten egaliseren?

Laat uw vloer professioneel egaliseren door Goedkoop Egaliseren. Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Voordelen Goedkoop Egaliseren

Meer dan 20 jaar ervaring
Beste prijs/kwaliteit verhouding
Snelle dienstverlening
 Professionele en veilige apparatuur
Vrijblijvende prijs/offerte aanvraag

Recente projecten

Na meer dan 20 jaar ervaring heeft Goedkoop Egaliseren een grote verscheidenheid aan projecten opgebouwd. Deze projecten waren vooral gefocust op de egalisatie en verdere vloerenservice.

terras egaliseren

PMC Utrecht

De vloeren werden door ICM in December als startsein geëgaliseerd en zijn ten slotte per ruimte afgewerkt met Gerflor Mipolam vloersystemen, inclusief de holle plintafwerking en 3D hoeken

terras egaliseren

Zorgvilla Dalia Venlo

Dalia Venlo is vandaag de dag omgetoverd tot 25 prachtige zorgvilla’s. Hierbij zijn wij de uitdaging aangegaan om de slechte vloeren geheel uit te egaliseren om er vervolgens een mooie ICM PVC strook overheen te verlijmen.

vloer egaliseren en coaten

The Wall

Voor dit project zijn we aan de slag gegaan met de Allura hongaarse punt van Forbo in de gangen. In de appartementen ligt de gewone Forbo Allura strook, beide in zwart uitgevoerd.

Showroom en werkgebied

ondervloer egaliseren

Ons werk

kosten egaliseren vloer

Egaliseren Veldhoven

egaliseren vloer kosten

Egaliseren Eersel

Klantervaringen

“Snelle reactie, goede uitleg over de gang van zaken en een prima prijs! Jelle komt zijn afspraken na en het werk dat ze leveren ziet er keurig uit.”

Geschreven door: Peter Vlaats

“Wij zijn erg blij met het werk dat ze gemaakt hebben, onze vloer was een ramp ze hebben deze vloer weer glad gemaakt en er een mooie pvc strook op gelegd. Super werk!”

Geschreven door: Daan Janssen

“Na de prijs calculator gebruikt te hebben, zijn wij keurig gecontacteerd via telefoon. Hierop is een afspraak met ons gemaakt en hebben we uitleg gekregen over het werk, onze vloer is weer vlak en strak!”

Door: Maarten van den Brink

“Snelle jongens, leuke prijzen en ze gaan voor kwaliteit.”

Geschreven door: Gerard de Jonge

Contactgegevens

Goedkoopegaliseren.nl
De Run 5136, 5503 LV
Veldhoven
Tel: (+31) 040-8080006
info@goedkoopegaliseren.nl

egaline aanbrengen