Egaliseren

Wat is egaliseren?

Egaliseren is het vlak of gelijk maken van een oppervlakte, in dit geval uw ondervloer. Veelal is dit een noodzakelijk proces bij het aanleggen van een nieuwe vloer en kan het u duur komen te staan wanneer u dit proces onjuist of niet uitvoert. Er zijn veel methoden waarop een vloer kan worden geegaliseerd, waarbij elke methode zijn eigen resultaat en prijsklasse heeft. GoedkoopEgaliseren.nl maakt al tijden gebruik van het product Egaline omdat dit – mits op de juiste wijze toegepast – een fantastisch resultaat geeft. Verder is Egaline een product dat erg goed betaalbaar is.
Op deze pagina vindt u meer informatie over waarom u uw vloer zou moeten egaliseren, wat Egaline precies is en hoe Egaline verwerkt wordt.

Waarom egaliseren?

Aangezien de meeste vloeren naadloos aansluiten op de ondervloer zullen alle oneffenheden in de ondervloer ook zichtbaar zijn in de nieuwe vloer. Hierdoor zult u in de meeste gevallen bij het leggen van een nieuwe vloer de ondervloer moeten egaliseren. Bij renovatie zal de oude vloer in 90% van de gevallen niet geschikt zijn voor het rechtstreeks leggen van een nieuwe vloer. Verder komt het bij nieuwbouw vaak voor dat de cementdekvloer die wordt opgeleverd niet geschikt is voor de uiteindelijke vloer die u wilt hebben. Een PVC strook is bijvoorbeeld niet te verlijmen op een cementdekvloer. Al om al zijn er vele redenen om een vloer te egaliseren. Mocht u er niet uit komen en vragen hebben, of op zoek zijn naar advies aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Wat is egaline?

Egaline is een product dat – met de juiste kennis, gereedschappen en grondstoffen – van iedere slechte ondervloer een strakke egale ondervloer zal maken. Egaline is een soort vloeicement dat verrijkt is met kunststoffen. Er zijn vele verschillende soorten Egalines beschikbaar; speciaal voor op cementdekvloeren, anhydrietvloeren, betonvloeren of houtenvloeren. Het is dus verstandig om wat kennis van het product te hebben en vooraf te weten welk product u nodig heeft. Vooral de hechting aan de ondergrond is belangrijk en is anders bij ieder type ondervloer. Verder kun je Egaline niet zomaar op de ondervloer aan brengen. Neem gerust contact met ons op om meer informatie te krijgen over het egaliseren en het verwerken van Egaline.

Hoe verwerk je egaline?

Ondanks dat veel bedrijven die Egaline verkopen aangeven dat het een product is dat de gemiddelde klusser zelf kan verwerken, raden wij u aan een vakman in te schakelen. Bij de verwerking van Egaline komt veel kijken en hebben de kleinste handelingen veel invloed op het uiteindelijke resultaat. U vindt hieronder een beschrijving hoe wij Egaline verwerken en het beste resultaat garanderen.

Allereerst moet de ondervloer worden voorbereid. De eerste stap van egaliseren is een vochtmeting. Wanneer deze stap overgeslagen wordt bestaat de kans dat er niet wordt geconstateerd dat er te veel vocht in de ondervloer zit, wat na verloop van tijd problemen geeft. Bij een te hoog vochtpercentage in de ondervloer zal de hechting van de Egaline aan de ondervloer niet optimaal zijn en loopt u de kans dat de Egaline los gaat laten. Aangezien de grootste concentratie van het vocht in het bovenste deel van de ondervloer zit, zal de ondervloer dan ook eerst moeten worden geschuurd om het vochtpercentage omlaag te krijgen. Wanneer het vochtpercentage in de ondervloer in orde is, moet de aansluiting tussen de vloer en de muren worden afgestoken. Hierna moet de hele vloer zorgvuldig stofvrij gemaakt worden met een speciale stofzuiger. De laatste stap in het voorbereiden van de ondervloer is het controleren op scheuren en gaten. Egaline is erg vloeibaar en kan dus gemakkelijk lekkages veroorzaken.

Na de voorbereiding van de ondervloer wordt een speciale primer aangebracht om een goede hechting te waarborgen. Nadat de primer volledig is gedroogd kan het daadwerkelijke egaliseren beginnen. Wij egaliseren alleen met een spaan omdat dit het strakste resultaat geeft. Bij ander gereedschap bestaat daarbij het risico dat eventuele ongelijkheden in de ondervloer gevolgd worden en deze ook in de geëgaliseerde vloer komen. Wanneer de volledige vloer is geëgaliseerd hoeft deze alleen nog een aantal uur te drogen, de exacte duur wordt voornamelijk bepaald door de dikte. Uiteindelijk kunt u er nog voor kiezen om de Egaline vloer een keer door ons te laten schuren zodat alle eventuele kleine oneffenheden uit de vloer zijn.

Onze kwaliteiten

Goedkoop vloer egaliseren helpt u snel

Snel

Goedkoop vloer egaliseren heeft vakkundige professionals

Vakkundig

Goedkoop vloer egaliseren is betrouwbaar

Betrouwbaar

Goedkoop vloer egaliseren is voordeliger dan ander

Goedkoop